Οι 7 καλύτερες παραλίες για οικογένειες στη Χαλκιδική

7/7/20231 min read

Η Χαλκιδική είναι ένας διάσημος προορισμός διακοπών. Έχει υπέροχη φύση και πολλές ωραίες παραλίες. Αυτή η ελκυστική περιοχή είναι ιδιαίτερα φιλική προς τις οικογένειες χάρη σε πολλές παραλίες με άμμο και εύκολα προσβάσιμες, κατάλληλες για παιδιά.

Παραλία Χρούσο (Παλιούρι), Κασσάνδρα

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της όμορφης παραλίας είναι τα ήρεμα και ρηχά νερά. Εκτείνεται περίπου 30 μέτρα μέσα στο νερό και η παραλία περιλαμβάνει ψιλή άμμο σαν σκόνη.

Παραλία Σίβηρη, Κασσάνδρα

Η Σίβηρη έχει μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία. Θα διαπιστώσετε ότι τα νερά του είναι ρηχά και πεντακάθαρα. Επιπλέον, έχει ψιλή άμμο και έναν μακρύ περίπατο με ταβέρνες και καταστήματα.

Χρυσή Ακτή, Κασσάνδρα

Η Χρυσή Ακτή, κοντά στο Πευκοχώρι, διαθέτει ήρεμα νερά και βότσαλα, τόσο μικρότερα όσο και μεγαλύτερα. Όμως, μπορείτε κολυμπήσετε χωρίς κύματα και χωρίς αέρα.

Παραλία Πολύχρονο, Κασσάνδρα

Η παραλία στο Πολύχρονο είναι μια άλλη ιδανική παραλία για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία είναι μεγάλη και με σταδιακή είσοδο στα όμορφα γαλάζια και καθαρά νερά. Εκτός από τη νότια πλευρά της παραλίας Πολύχρονο, με πέτρες στο νερό, η παραλία είναι ιδανική για παιδιά.

Παραλία Καρύδι, Σιθωνία

Η παραλία Καρύδι, κοντά στη Βουρβουρού, διαθέτει ένα ελκυστικό περιβάλλον και μια πολύ μεγάλη, αμμώδης ακτή που εκτείνεται μέσα στο νερό. Εκεί, θα χρειαστεί να περπατήσετε μερικά μέτρα για να φτάσετε σε ένα βάθος κατάλληλο για κολύμπι.

Παραλία Κληματαριά, Σιθωνία

Η Κληματαριά είναι μια μικρή παραλία, έξω από τις κύριες τουριστικές περιοχές. Διαθέτει ρηχά νερά, μαλακή άμμο και προστατεύεται καλά από τους ανέμους. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την παραλία Κληματαριά μία από τις κορυφαίες 5 οικογενειακές παραλίες της Χαλκιδικής.

Παραλία Αλυκές, Αμμουλιανή

Τέλος, η παραλία των Αλυκών, με ρηχά, καταγάλανα νερά, είναι αρκετός λόγος για να επισκεφτείτε αυτό το στολίδι της Αμμουλιανής. Η παραλία είναι αμμώδης, η είσοδος στη θάλασσα είναι σταδιακή και το περιβάλλον είναι απαράμιλλο στην ομορφιά του.